Werkgebied

Kraamzorg Gewoon Suus is gevestigd in Heerhugowaard de Noord. De regio waarin ik zorg bied is 20 kilometer rondom Heerhugowaard. Andere woonplaatsen zijn altijd bespreekbaar.

Bel, app of mail gerust en ik kan het je laten weten.

​​Ook goed om te weten...

Het landelijke indicatie protocol heeft ingesteld dat de basiszorg bij borstvoeding 49 uur is en bij kunstvoeding 45 uur. Deze uren worden verdeeld over 8 aaneengesloten dagen. Indien het medisch noodzakelijk is kunnen het aantal zorguren, altijd in overleg met de verloskundige, bijgesteld worden of verlengd worden met een 9e en 10e dag. Zo heb je altijd recht op de zorg die je nodig hebt. Het wettelijk minimum aantal uur is 24 en het maximum aantal 80. Dit laatste gebeurt alleen bij bijzondere omstandigheden.

Voor ieder uur kraamzorg is er een wettelijke eigen bijdrage verschuldigd.

Deze eigen bijdrage is bij iedere kraamzorg leverancier gelijk. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook de wettelijke eigen bijdrage of een gedeelte daarvan. Neem even contact op met je zorgverzekeraar om te horen waar jij recht op hebt. Vaak zijn extra uren wel zelf in te kopen bij de verzekeraar, let er wel op dat de kosten hiervan snel kunnen oplopen.